top of page
Search

Laimingi santykiai lengvai


Tarpusavio santykiuose mums neretai tenka pasigailėti dėl to, kas buvo spontaniškai, neapgalvotai pasakyta ar padaryta. Maži pykčio protrūkiai, smulkūs nesutarimai, paslėpti nusivylimai ir pamažu besivystantis susvetimėjimo jausmas yra tarpusavio santykių naikintojai. Taigi, daugumą šeimų sugriauna smulkmenos. Neatsargumas, įžeidžiantis žodis, kelios minutės pykčio gali sunaikinti ilgametę draugystę ir laimingą santuoką.

Šios smulkmenos yra ne kas kita, kaip neįsisąmonintos išmoktos reakcijos susiformavusios nuo ankstyvos vaikystės. Tai reiškia, kad tarpusavio santykiai yra veikiami praeities patirčių, masinės informacijos priemonių, visuomenės primestų stereotipų. Kad išvengti šių beprasmiškų, viską griaunančių situacijų, turite mokytis sąmoningos savistabos “čia ir dabar”, stebėti ir atpažinti savo vidinius išgyvenimus, emocijas, mintis ir reakcijas. Svarbu suprasti, kiek jūsųinterpretacijos yra pagrįstos, turint omenyje, kad 95% jūsų interpretacijų apie žmones ir situacijas yra klaidingos

Leisk sau būti savimi, o kitam būti kitu

Visų pirma jūs turite susipažinti su savimi, atsakyti į klausimus “kas aš esu?”, “ko nori mano širdis”, atpažinti savo tikruosius poreikius ir norus. Tenkindami savo tikruosius norus, jūs nustojate reikalauti iš savo partnerio. Atsisakykite ketinimo gauti, jį pakeisdami ketinimu duoti. Taip jūs gausite tai, ko atsisakėte ir mokysitės neprimesti savo norų ir lūkesčių kitiems. Svarbu išmokti gyventi harmonijoje su savimi, girdėti savo vidinį AŠ. Tokioje būklėje jau bus galima kurti pilnavertiškus tarpusavio santykius ir įgyvendinti tikruosius savo tikslus. Leiskite sau būti savimi, o kitam būti kitais. Atsisakę tenkinti savo ego kito sąskaita, mes kuriame harmoningus santykius.

Knygų lentynose mirgėte mirga gausybė įvairiausių psichologinių knygų su pamokymais, kaip sukurti sėkmingus tarpusavio santykius ir kaip įtakoti kitus. Tiesa, kaikurie pagerino savo santykius, taigi ir gyvenimo kokybę. Tačiau ši psichologija didžiąja dalimi pasitarnauja veidmainyste paremto, dirbtinio ir paviršutiniško bendravimo kūrimui: šypsokis, apsimesk, kad klausaisi, sakai tai, ką nori žmogus išgirsti, nesiginčyk, pritark, užduok teisingus klausimus ir t.t.

Jei visa tai darote ne iš širdies, o norėdami manipuliuoti žmonėmis siekdami asmeninės naudos, tuomet taktiškai galite laimėti, bet strategiškai pralošti. Žodžiai, išorinis elgesys - tai ne daugiau kaip 10 - 15%. Likęs žmogaus suvokimas vyksta vidiniame lygmenyje.

Tikriausiai pastebėjote, kad kartais taip nutinka, jūs bendraujate su kultūringu žmogumi, kuris daug šypsosi, sako komplimentus, tačiau pasikalbėjus su juo jaučiamas šioks toks pasibjaurėjimas ar diskomfortas, ir jaučiates taip, kad daugiau nebenorėtumėte susitikti ir kalbėtis. Ir atvirkštinė situacija.

Pagrindinis bendravimas vyksta pasąmonės lygmenyje, o ten mes vienas apie kitą žinome viską

Ir jei žmogus viduje dominuoja tamsa, egoizmas, godumas, pavydas, nesvarbu, kaip jis elgiasi išoriniame lygmenyje, jis nesugebės užmegzti ilgų ir laimingų santykių, geriausiu atveju tik laikinai sužavėti.

Tikri santykiai prasideda sielos lygyje. Juk kiekvienas iš mūsų nori tikro, nuoširdaus bendravimo, bendravimo širdimi, tiesa?

Jei bendrausite su žmonėmis Širdimi, tada jūsų sutuoktinis ims žavėtis jumis, draugai, kolegos ir artimieji pradėsvertinti bendravimą su jumis. Jūsų gyvenimas bus užpildytas palaima, o sėkmė taps jums įprasta. Niekada neliksite vieni bėdoje, jums visada bus padėta ir džiaugsme pasidalinta džiaugsmu. Ar norite to?

Norėdami tai pasiekti, turite pamatyti Kūrėją, Absoliučią Meilę, Dievą ar Aukščiausiąja Sąmonę visame kame ir kiekviename. Viskas, kas mus supa, yra dieviška. O dieviškoji meilė reiškia mylėti visus kaip Aukščiausiojo pasireiškimą.

Tapus savarankišku žmogumi, pažįstančiu bei gerbiančiu save ir kitus, neturinčiu liguistų prisirišimų, supranti, kad visi santykiai šiame pasaulyje yra laikini.

12 views0 comments
bottom of page